Heb jij een ongevallenverzekering nodig?

Een ongevallenverzekering keert een bepaald bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval.

Een ongeval is:

Een plotselinge of rechtstreekse inwerking van uitwendig geweld, waardoor een geneeskundig vast te stellen lichamelijk letsel ontstaat.

Als je aan zo'n ongeval blijvend letsel overhoud of simpelweg dood gaat, keert de aanbieder aan jou een vooraf vastgesteld bedrag uit volgend de "gliedertax":

Een percentage van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd op basis van de handicap.

Dit betekend: verlies je je gehele gezichtsvermogen, dan wordt er 100% uitgekeerd. Verlies je bijvoorbeeld maar een teen, dan wordt er 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Hartstikke leuk, denk je dan, maar waarom zou ik nou zo'n verzekering willen? Mij overkomt nóóit iets!

Dus hier de voor- en nadelen:

Voordelen:

Nadelen:

Afsluiten

Als je zeker weet dat je een zo'n verzekering wilt, kun je het best online verschillende aanbieders vergelijken. Let daarbij vooral op de premie: voor sommige beroepen moet je een hogere premie betalen.

Je kunt de verzekering ook voor je hele gezin afsluiten (als je een gezin hebt, natuurlijk). Dan worden je kinderen (als je die hebt) ook meeverzekerd, meestal tot ze 27 zijn! Zelfs als ze al op kamers wonen.

Tips:

Vraag je dus goed van tevoren af of je echt zo'n verzekering nodig hebt. Heel vaak hou je geen blijvend letsel over aan een ongeval en kost deze verzekering je alleen maar geld.